Blog

Dijital Dünya Klavuzunuz

Dijital Ajans ne iş yapar?

Kategori:

Dijitial Ajans” adından da anlaşılacağı gibi, klasik ajanslardan biraz farklıdır. Dijital Ajansların tüm hizmet ve destekleri dijital dünya üzerinedir. Özellikle işletmelerin dijitale geçişlerinin en az sorunla gerçekleşmesi ve süreçlerin doğru yönetilmesi için vazgeçilmez bir çözüm ortağıdır.

İşletmeler dijitalleşme kararı verdikleri andan itibaren, genelde el yordamı ile bir şeyler yapmaya çalışır ve buldukları her yeniliği kendilerince uygulamaya çalışırlar. Ülkemizin en büyük sorunu olan “danışmanlık almanın gereksiz olduğu” zannı, işlevini burada da yerine getirir ve işletmelerle dijital ajansı buluşturmadan önce çoğu zaman boşa gidecek birçok çalışma ve ekonomik kayba yol açar.

Nasıl hukuki bir işte avukata danışıyorsanız, dijitalleşme sürecinde de dijital ajans’ a danışmalı ve işletmenizi sadece ekonomik zararlardan değil, markanızın hasar görmesinden de korumalısınız.

Dijital Ajans, dijitaldeki tüm varlıklarınızın yönetimi ve optimizasyonunu yapar. Belli araçlar kullanarak, markanızın sektördeki yeri, sizin dijitalde nasıl konumlanmanız gerektiği ile ilgili detaylı bilgi verir.

Doğru sorular sorar?

Doğru bir dijital ajansı her yerde duymayacağınız sorular sorar. Çünkü dijital dünyada başarının sırları özel bir çalışma içerir. Bu yüzden müşteri sıradan sorularla muhattap oluyorsa, daha dikkatli olmalıdır. Sonuç itibariyle internette her türlü bilgi mevcut ve ajansmış gibi davranmak çokta zor değil.

Kurumsaldır

Dijital de olsa ajans, vergi mükellefi ve internet mecrasında belli bir geçmişe sahip olması gerekir. Dijitalleşme belli bir süreç yaşamadan gerçekleştirilebilecek bir uzmanlık değildir.  Devlete ve toplum karşı sorumluluk almamış yapıların müşterilerine karşı sorumluluklarını yerine getirmelerini beklemek birazda olsa risk içerir.

Her zaman yanınızdadır

Dijitalleşme bir süreçtir. Kısa sürede halledilebilecek basit bir işlem değildir. Doğru bir dijitalleşme süreci en az 3-6 ayda gerçekleşir. O yüzden doğru ajans belli bir süre ile anlaşma teklif eder ve müşterisini yalnız bırakmaz.

Önce sektörünüzü öğrenir.

İyi bir dijital ajans işletmenin sektörünü mutlaka öğrenir ve sorunlara farklı açılardan bakarak farklı çözümler sunar. Rakip analizi yapabilmek için de bu şarttır. Bilinmeyen bir sektörde rakip hareketlerini tamamen anlamak mümkün olmaz.

Futuristtir

Gelecek vizyonu olmayan bir ajans sizin içinde vizyon geliştiremez. Geleceğe dair tespitleri ve öngörüleri olmalıdır. Bunun içinde hayal gücü geniş ve işletmelere farklı olaylara karşı farklı senaryolar önerebilecek bir bakış açısına sahip olmalıdır.

İyi bir ajans nasıl çalışır?

Her işte olduğu gibi bu işte de farklı yaklaşımlar mevcuttur. Önceliği başarı olmayan ajanslar genelde müşterinin herhangi bir işini almaya ve “ne koparırsam kar” zihniyeti ile düşünmeye odaklanırlar.  Bu yaklaşımda müşterinin bir değer elde etmesi ön planda olamaz. YApılan işin müşteriye faydası da gözetilemez.. Her ne kadar analizden, dönüşümden bahsetseler de yaptıklarını incelediğinizde sonuç hep bu şekildedir.

İşine önem veren ve müşterisi ile birlikte başarıya odaklanan ajanslar, öncelikle müşterinin markasına ve marka konumlandırmasına odaklanır. Daha önce varsa markaya ve dijitalleşme sürecine verilen hasarları giderir ve başarı için bir yol haritası çizer. Başarının bugünden yarına gelmeyeceğini, sağlam adımlarla planlı bir ilerleme gerektiğini müşteriye işin başında açık açık anlatır. Dijitalleşmede başarının çok yönlü ve eş zamanlı bir çalışma ile geleceğini bilir.