Blog

Dijital Dünya Klavuzunuz

Dijital reklamın başarısını büyütün

Kategori:
Eklenme:
07 Haz 2020


2017 yılında dijital reklama ayrılan bütçe, ilk kez TV reklamlarının önüne geçmişti. Bu süreç artarak devam etmektedir.. İnsanlar dijital reklamı keşfetti, ancak bunun bütüncül bir konu olduğu ve katlanarak artan bir başarı için olaya biraz daha kapsamlı bakılması gerektiğini hatırlatmak isteriz.

İşletmeniz için hem marka hem de pazarlama anlamında bir büyüme hedefliyorsanız, dijital pazarlama yapacaksanız, paralelde bir çok çalışmaya da hazır olmalısınız.

Öncelikle işinizi doğru anlatan, hedef kitlenize sizi ve hikayenizi samimi olarak aktaran bir web siteniz olmalıdır. Web siteniz, işiniz için yapacağınız keyword research çalışmasının sonuçlarını mutlaka kullanmalıdır. Web sitesi tüm çalışmaların yönlendirileceği ve marka çatınız altına toplayacağınız müşterilerinizin referans olmaktan çekinmeyeceği bir kalitede olmalı ve dinamik olmalıdır.

Web sitenizin dinamik olması için en güzel çalışma sürekli ve düzenli olarak içerik pazarlama çalışması yapmanız gerekir. Sektörünüzdeki gelişmeler, işinizle ve işletmenizle ilgili gelişmeler, müşterilerinizin faydalanabileceği bilgi veren içerikler ve benzer konularda içerikler üretmeniz bu kapsamda değerlendirilebilir.

Vereceğiniz dijital reklamların uzun vadede veri toplaması ve başarılı bir kitle oluşturmanız için web sitenize yönlendirilmesi, reklamın başarısını artıracak adımlar atmanızı da kolaylaştıracaktır. O yüzden sizi hiç tanımayan ve reklama tıklayarak gelen bir müşteriyi nasıl karşılayacağınıza biraz kafa da yormalısınız.

Ayrıca sosyal medya hesaplarınızın da aynı konulardan bahsetmesi ve bu içeriklerin hesaplarınızda paylaşılması çok önemlidir. Sosyal medyanızın dili ile web sitenizin dili paralel olmalıdır. Ziyaretçi sizde bir marka bütünlüğü görmediği zaman güvenmekten de korkacak ve reklamlarınızın başarısı etkilenecektir.

Bir işletme marka olabildiyse, dijital reklam verdiği sürece değil sonra da satışlarının devam ediyor olması gerekir. Bunu sağlayan şey ,işletmenin marka yönetimine ve marka geliştirme paydaşlarına da bütçe ayırması ve buna müşterilerini de dahil etmesidir. Markası ile müşterileri arasında doğru iletişimi kurabilen işletmeler gelecekte daha rahat satışlar yapabileceklerdir.

Dijital varlıklarınız ve marka çalışmalarınız başarılı ise dijital reklamın etkisi kat ve kat artacaktır. Bunun için mutlaka bir stratejiniz olsun.