Blog

Dijital Dünya Klavuzunuz

Dijitalleşmede hangi araçlar gerekir?

Kategori:

İşletmenizi dijitale taşımak için yaklaşım geliştirmeyle ilgili daha önce bir makale yazmıştık. Şimdi de biraz daha pratiğe dökelim konuları..

Dijitalde olmak için hangi araçları kullanmak ve neler yapmak lazım?

Öncelikle bir işletmeyseniz, bir şahıs gibi davranamazsınız. Dijitalleşmenin hiçbir noktasında kişisel ve anlık davranış geliştiremezsiniz. Tüm adımlarınız kurumsala uygun olmalıdır.

Teknik olarak sahip olmanız gereken araçlar ve yapmanız gerekenlere kısaca bakalım;

LOGO

Sizin dijital damganız veya kaşeniz,  logonuzdur. Görüldüğü yerde sisi, kurumunuzu ve işinizi hatırlatacak özgün bir logoya sahip olmalısınız. Logo tasarımında kişisel zevkleriniz değil, sektör, hedef kitle, iletişim psikolojisi gibi bir çok analiz ön planda tutulmalıdır.

MARKA

Usun soluklu bir işletme hedefiniz varsa ve hukuki olarak korunmak istiyorsanız markanızı tescil ettirin. Mümkünse markanızı yazı ve şekil olarak alıp, logonuzu da tescile ekleyin.

WEB SİTESİ

Çok farklı amaçlarla da olsa her işletmenin web sitesi olması bir prestij meselesidir. kurumsalisim.com şeklinde bir domain güven vermek için öncelikli adımdır.

KURUMSAL MAİL KULLANIMI

Google, Yandex, Hotmail vb. mail hizmetleri kullanıyorsanız kartvizitinize bunları değil, isim@kurumsalisim.com şeklinde bir mail adresi kullanmalısınız. Buda önemli bir prestij meselesidir.

SOSYAL MEDYA HESAPLARI

Tüm sosyal mecralarda mümkünse iletme adınızla hesaplarınızı açın. İşletmeler için tüm hesapları kullanmasanız da facebook ve linkedin hesapları aktif olarak kullanılmasını öneriyoruz. Ayrıca ciddi bir sosyal medya yönetim yapılanmasına gidin veya bu konuşa profesyonel destek alın.

MÜŞTERİ LİSTESİ

Müşterilerinizi mutlaka excel listesi olarak çıktı alabileceğiniz şekilde listeleyin. İleride dijital reklam çalışmalarınızda bu listeleme çok işinize yarayacak.

CRM VE ENTEGRASYONLAR

Her sektör için ihtiyaçlar farklı olmakla birlikte CRM (Müşteri ilişkileri yönetimi) kullanımı işinizi çok kolaylaştıracaktır. İlk etapta zor ve meşakkatli gibi gelse de kullandıkça rahatlığını hissedersiniz.

IP TELEFON

Şu anda tüm sabit telefon numaralarınızı ip telefona aktarabilirsiniz. İP telefon size dünyanın her yerinde ofisinizdeymiş gibi telefon karşılama şansı verecektir. Telefon hizmeti alacağınız platformda sağlam bir bulut sistem ve dijital sekreter hizmeti olmasına dikkat edin.

KONFERANS GÖRÜŞME ARAÇLARI

Skpe, Google meet, zoom, webiner gibi bir çok altyapı, müşterilerinizle uzaktan iletişim ve görüşme şansı verir. Bunlardan birsinde hesabınız olsun.

UZAKTAN BAĞLANMA ARAÇLARI

Team viewer, Anydesk, Alpemix gibi programlarla uzaktan ekranızına ulaşılması veya sizin akrşı tarafın ekranına ulaşmanız mümkündür. Bu araçlardan en az birisini kullanmayı öğrenin.

SEKTÖREL İNDEX SİTELERİ

İşletmenizi sektörel firma sitelerine mutlaka ekleyin. Bulunula bilirlik en önemli silahlarınızdan olacak.

SEKTÖREL İLAN SİTELERİ

Birçok sektörün kendine özgün ilan ve tanıtım portalı mevcuttur. Buralarda olmak ve aktif olmak sizi ön plana çıkaracaktır.

MAİL LİSTELERİ

Temas ettiğiniz her şahıs veya işletmenin maillerini listeleyin. İleride mail reklam için sağlam bir kaynağınız olmalı. Unutmayın, sizi hiç duymayanlar yerine en az 1 kez duyanlara reklam yapmak daha avantajlıdır.