Blog

Dijital Dünya Klavuzunuz

Yeni bir iş inşa etmek

Kategori:
Eklenme:
13 Mar 2022


Bu başlığı okuyorsanız büyük bir ihtimalle girişimcisiniz veya bu yolda yeni adımlar atmaya niyetlisiniz. Makalenin başında  konulara genel olarak  dijitalleşme penceresinden baktığımızı da hatırlatalım..

Yeni bir iş neden kurulur? Büyük çoğunluk için bunun cevabı gelir elde etmek, daha çok kazanmaktır. Peki bunun için doğru bir yolda mısınız?

Hangi sektörde olursanız olun, yaptığınız iş insanların bir sorununa çözüm üretiyor olmalı. "Bir yaraya merhem olamıyorsanız, işletmenizi kim ne yapsın" değil mi? İşletmenin başarısı işte bu noktada başlıyor.  Bir çözüm üretebiliyorsak  bunu sunulabilir bir ürün haline getirmeli ve satabilmeliyiz. Peki nasıl bir sistem uygulamak mantıklı olur? İşte size birkaç kritik nokta;

  • Ürettiğimiz çözüm öncelikle kişiselleştirilebilir olmalı. Yani bu çözüm hedef kitle tarafından kullanılabilir bir ürün veya hizmete dönüşebilir olmalı.
  • Çok bileşenli olmalı. Daha geniş pazar ve kanallarda sunulabilen, daha geniş kitlelere ulaşabilen çözümler daha başarılı olur.
  • Değerli bileşenler üretilebilmeli. Çözümü yeri geldiğinde hediye edilebilen, ücretsiz dağıtılabilen veya artı değerler eklenebilen bir hale getirin.
  • Ürün ve hizmetinizin tanıtılmaya değer olduğuna önce siz inanmalısınız. Yani reklamınızı siz görseniz ne düşünürdünüz. Kendinizi kandırmayın.
  • Akılda kalıcı ve tescil edilebilir bir marka oluşturun. Logo, logo rengi, marka tescili, marka hikayesi gibi konularla etkili bir marka oluşturun. Problemle karşılaşan tüketici, aklında çözüm olarak markanızı kolayca hatırlayabilmeli.
  • Sektörü inceleyin. Sektör liderini daha çok inceleyin. Neyi doğru yaptığını tespit edin.
  • Rakip analizi yapın ve sizi rakiplerinizden ayıracak farklı olan özelliklerinizi bularak ön plana çıkarın
  • Ürün ve hizmetleriniz hakkında gerçekçi bilgi verin. Tüketici ile empati kurun. Her zaman faydaları vurgulayın. Övgüde ölçülü olun.
  • Bol bol tohum ekin. Önceliğiniz paraya ulaşmak değil, kitleye ulaşmak ve geleceğe yatırım yapmak olmalı. Markanızı geleceğe taşıyan gönüllü insanlar biriktirmek en önemli yatırımınız olacaktır.

Şu ana kadar hiç dijitalleşmeden, dijital pazarlamadan veya kullanıcı niyetinden  bahsetmedik. Ancak bahsettiğimiz tüm bu konular aslında dijital pazarlamanın başarılı olması için olması gerekenlerdir. Dijitalleşmeye geçtiği halde başarısını artıramayan işletmeler bu bakış açısıyla işlerini tekrar ele alıp bir optimizasyon süreci yaşamaları gerekir. Aksi taktirde dijitalleşme adı altında harcanan bedeller büyük bir kısmı her zaman dediğimiz gibi dipsiz bir kuyuya atılan paralar olacaktır.